onsdag 28 januari 2009

Insnöad!


Det är lätt och bli insnöad på olika träningskoncept.eftersom att jag aldrig fått nån egentlig träningshjälp så har jag lyckats med och gjort dom flesta felen träningsmässigt som man möjligen kan hitta på och göra.

En sak o som tagit mig framåt är givetvis all data o alla hemsidor som finns att tillgå.Men man famlar ju ofta som en blind i mörkret.Nått som jag dock lyckats få fram genom mina erfareheter är att det är viktigt att träna på allt och sedan special nöta sina svagheter lite extra.
I dag så provade jag Emmas Nr 1 intervaller och det fick mig deffintivt ur komfort zonen.kropp och ben gillade deffintivt inte när kadensen gick över 100 strecket.
Men det är en bit kvar till säsongs start så kadens hinner jag nog få.
Cred till Emma som körde detta pass 2ggr vecka.

Jag var ju i för sig tokig nog att köra ett styrke pass före intervallerna och 100kg benspark gjorde väl sitt till för tröttheten.Jag har hård vecka denna vecka så det är bara o mata på vilan kommer ändå följande vecka.

till sist läste jag just att även XC-SM kommer kommer gå i falun?Hade nog inte tänkt köra det detta år men vafan går det i grannbyn så. :)

lördag 24 januari 2009

Skidväder!

Lördag är distansdag och för att tillgodose folks behov så gör vi en tur förbi samlingsplatsen både 09.00 o 10.00.Man borde ju tycka att med det uppläget så skulle man tillgodose allas behov, men icke det verkar finnas lika många viljor som det finns cyklister då en här i borlänge vill starta 07.00 o en annan 08.00.
Dagens tur var ju givetvis inget undantag.

Vi startade utan snöande men redan efter tio min så började det att blåsa o snöa rejält.Det blir mer o mer spårigt och snön piskar ansiktet som små nålar.Fikat intas efter ca 3 tim i Gustavs, 20 spänn för kaffe o semla är ju sjukt billigt.Inget distanspass är ju fullkomligt utan nån som väggar så starke o duktige kristoffer Kvist tog på sig an den uppgiften med bravur. :)
Turen gick ruggigt segt i motvinden men strax före fikat så fick vi i alla fall lite tävlingsfart då vinden blåste fint i rygg.4.30 med 137 i snittpuls i blåsten o snön fick räcka i dag.Det har nog kommit minst en decimeter och det vräker fortfarande ner så i morn åker jag skidor i stället.

torsdag 22 januari 2009

Nytt jobb!!


I dag gick det som synes hett till på jobbet.Båda långfingrarna fick sig en duvnnig.
Jag har ju börjat på en ny avdelning och precis allt är nytt för mig.Så i dag lyckades jag verkligen,först klämde jag höger fingret sedan höll jag på o skära av mig vänster fingret.Nageln delade sig mitt itu.Tur nog så var det sista arbetsdan denna vecka så nu kan jag få slicka såren ett par dar.

Träningen den går bra men nog blir man lätt stressad över och läsa om hur mycket och hårt alla kör runt om i landet.Jag ska dock hålla mig till planen att mata på med 3 st kombinerade testcykel o styrkepass i veckan januari ut.Tanken är att därefter öka högpulspassen.

lördag 17 januari 2009

cool wedding!

För er som inte sprungit iväg och gift er ännu här har ni ett coolt förslag på bröllops dans.

fredag 16 januari 2009

SLC TEAM !


Efter att ha nött vägarna i två säsonger med samma stevensracer.Så blir det nu en uppgradering.Med 890 gram ram och nya dura ace gruppen så blir det en lätt lätt cykel.
Räknar med ca kilot mindre mot tidigare.Med den och lite träning så hoppas jag på en fin fin vår.Den som lever får se.

OBS hjulen på bilden är inte dom jag kommer köra på.Utan det blir som tidigare urlätta extreme hjul.

onsdag 14 januari 2009

Jä-v ryssar.


Stötte på några rysktalande grabbar nere på stan.dom lovade att jag skulle bli stark om jag gjorde som dom sa.vette tusan vad det va jag fick? För det tog lite fel:)

torsdag 8 januari 2009

Heldag i sadeln!


Grym solnedgång.kan det bli bättre?

onsdag 7 januari 2009

skepp ohoj!


Jo jag lever frodas.Svårare hitta på nått vettigt o skriva om bara.
Jag har smygit på med träningen och gradvis vänjt kroppen vid skivstångens vikter.
Har inte känt någon större stress efter succen i crosscupen.Men när jag läste att Göterborgs boende Martina Thomasson snart kör på 100 kg i knäböjen så var ju bara tvungen o stressa upp till den vikten.Nån kraftkarl har man ju aldrig varit men tjejdäng,nån stans går gränsen :).

Mitt problem är inte att klara orka lyfta vikten utan att göra det utan att få känning i dom gamla slitna lederna.Jag har ju medvetet gått försiktigt fram så 3x5 kändes riktigt bra.Föresten så kör jag ju tjejträning i alla fall nu då jag följer Emma Johanssons koncept. 3 pass i veckan med styrke pluss testcykel.Vi som kör elitlandsväg får ju föresten också chansen till tjejdäng denna säsong då sara mustonen kör herrelit.Faan jag lär nog gå o köra några reps till.
HÖJ!