söndag 31 maj 2009

Inte ända fram!

Vad härligt det är med storlopp bara runt hörnet från där jag bor.Klubbkamraterna mina har som vanligt lyckats förträffligt med arrangemanget.
Till dagens lopp.
Jag gick ut med någon procent kvar till max och tyckte det flöt på bra.Vart dock lite stressad när jag jag började skymta ledaren Peter.Karlssson (Falkenberg) bakom mig.Trodde att jag hade kört nog så fort men tydligen inte tillräckligt.Så det fanns inget annat att göra än att slå på full gas.Det gjorde tydligen lite skilnad för nu började avståndet i stället öka men nu kom även små misstag när jag slet hårt på den knixiga banan.Det kan gå tänker jag o matar friskt,målrakan börjar närma sig och jag tar sista svängen och ställer mig upp för att inleda spurten.Det är då kedjan får för sig att hoppa utanför kedjestyraren.Jag flyger framåt och slår i knäet rejält, blodet rinner och jag kollar vad som hänt och börjar växla tillbaks kedjan.Får ned den på mellanklingan och sätter lite fart för att inte tappa mer tid än nödvändigt.
Väl i mål så visar det sig att jag blev tvåa och förlorade ytterliggare 11 sek på totalledaren peter.

Peter har kört starkt i helgen och oavsett kedjetappet så hade jag aldrig vunnit sammanlagt.Trots att det nu inte vart seger så är jag riktigt nöjd med min körning som var ett klart framfall.

Till veckan tart jag ledigt och matar distans för om möjligt få till en liten formtopp framåt juni.

lördag 30 maj 2009

Seger trots allt!


Har gjort mitt för dan.Det vart etapp seger trots puspunka.ligger dock tvåa totalt inför morgondan.Dom snälla banorna här i mellsta har gjort så ryggen funkar. Fint väder o possitiva resultat.mungiporna uppåt.

torsdag 28 maj 2009

Faan va ja suger!


I går så han jag bli avställd o förnedrad på träningstävlingen tct.Gav mig inte där utan fortsatte raskt med o starta på tempotävlingen rekordmilen.Förstod väl redan innan att nått rekord skulle det inte bli. Det vart en blåsig historia och min sämsta tid någonsin på sträckan. Jag har problem med pollen vilket resulterar i snor,andningsproblem och att jag drar på mig vätska.Har tidigare år varit rätt förtvivlad över det hela men vet numera att det släpper förr eller senare.Bara o bita i det sura fram tills det.

söndag 24 maj 2009

Härdande!


Billinge MTB race erbjuder en rejäl startbacke. och väl på toppen så hade jag täten i h40 och runt en 20 plats totalt. det känns bra men tyvärr så vevar en cyklist fast kedjan i en backe så innan jag är förbi så hinner gruppen jag åkte med flyga sin kos så i det efterföljande motvinds partiet på väg så kommer en storgrupp i fatt och givetvis med ett helt gäng konkurenter.banan är mer som ett långt xc lopp så min rygg strakeaer rätt tidigt och när sedan sadelstolpen börjar sjunka så sjunker även jag i fältet..På tredje stoppet så får jag dock till det hyggligt men vid det laget har alla snabb cyklister för länge sedan farit sin kos.Sista 2 milen kör jag därefter i min ensamhet.Väl i mål så är jag mest trött i ryggen.Lite lustigt var att jag var 35 i mål men bara 5:a i h40.Det finns gott om tuffa gubbar.

fredag 22 maj 2009

Bloggtorka!

Bloggmotivationen är för närvarande riktigt låg.Har till och med gått i banor att lägga ner det hela men om det nu är nån tröst så är det väl som med formen upp och ner så folk som vill ha många uppdateringar får söka sig till bloggproffset öijer.
Åtminstonde för närvarande.

Jag har bloggat i två års tid nu så det börjar kännas lite slentrian att skriva om vanliga händelser som distanspass mm.Kommer dock givetvis fortsätta rapportera resultat och racerapporter.Här kommer en liten rapport om hur veckan sett ut i alla fall.Jag har hititills mest haft focus på att få upp syreupptaget och har därför raecat mycket på racer.Men från och med nu är det backformen som ska fixas till.Körde backintervaller både tors o fre förra veckan och när veckans båda träningstävlingar inehöll rejäla stigningar så begav jag mig dit.

På tisdan kördes ett riktigt backigt grusrace i Ludvika.Såsom oftast så vart det en fight mellan mig och Björn Engström.Jag körde MTB och han med MTB med slicks så jag försökte skaka av mig honom uppför och han mig på platten.Ingen lyckades så det vart spurt och jag fick ge mig med några dm.

På ons var det ånyo dax för Borlänges tränings serie.Och ryktet har nog gått om hur välbesökt det är för nu var ytterliggare några nya ansikten bla det forne proffset Lasse myrberg från falun och Två brupiga cyklister.

Något som det nu stående inslaget Vachii kommenterade såsom att vafan leksand hör då fan inte till borlänge.

Själva loppet med ca 20 startande var en backig historia med ca 500 höjdmeter på ca45min.Banan startade i valsan för sedan av avsluta med 3km backe i sågmyra.

Mina ben var allt annat än pigga så det vart mest o köra snålt för att om möjligt köra i avslutande backen.Planen gick hyggligt fram till avslutningsbacken men väl där så var det ganska tomt i bena så när lasse Myrberg gick på attack så var det bara o titta på och försöka ta rygg på för dagen starke Anders Haritz men även vachii är ruskigt lätt o stark.Karln har tydligen gått ned 23kg så det är lite knäckande och bli avställd gång på gång av honom som för övrigt såg ut som en köttbulle bara för nått år sedan.

Nu ville det sig inte bättre att med kilometern kvar så tog loppet o farten uppför ut sin rätt och både jag o Mats Hedlund fick vika ner oss mot gubbarna o haritz.
Träning är träning och det är grymt bra matchning på dessa onsdags race men att få pisk varje vecka är tufft för psyket.

Hade inte först tänkt köra billingens långlopp men efter förra helgens kulpass och det faktum att många håller loppet som ett av dom roligaste i långloppscupen så har jag tänkt om.
På bilden så race kittar jag mtb hojen med nya titan kassetten på 177 gram.

söndag 17 maj 2009

På grönbete


Efter en lite tung period då jag haft lite svårt att finna glädjen i att cykla så fick jag mig i dag en rejäl släng av lustfylld cyckling.

Jag tog dagen till ära mtb hojen till falun och öijer skulle agera guide och visa långlopps sm banan. Jens vestergren och mikael salomonsson anslöt med.

Banan verkar bli riktigt rolig och när den sedan går i det så vackra landskapet som området erbjuder..Törnbergs stig till exempel(som vi dagen till ära körde två gånger) man kan inte bli annat än glad över sådan cyckling.Eftersom att varken jag eller micke.s hittade så roade sig dom andra med att först låta oss åka före för att sedan svänga av. Det vart lite svettigt o vända ett par gånger då felkörningen låg mitt i en backe :)

Trots tilltagen så var sällskapet trevligt. och när det hela sedan utförs i rena sommarvärmen så gör det ju njutningen inte mindre.

måndag 11 maj 2009

Inte helt nöjd!!

Jag fick till ett hyggligt lopp i går söndag då jag körde skandis gp i senior.
Var offensiv i täten i starten men efter typ halva loppet så kaikade ryggen ihop sig
precis som under slutet på raecet från dagen före.Försökte stretcha så mycket det nu gick med alla kurvor o gatsten.Funkade sisådär men lyckades i alla fall hänga med tätgruppen in till mål men nån spurt hade jag inte kraft kvar till så en 5:e plats vart det till slut.

Hade planerat en liten träningsperiod nu så det passar ju ändå bättre nu när ändå inte ryggen riktigt vill hänga med.

Nya hojen funkade dock klockrent under helgen.
Lär säga att dert är den mest vridstyva hoj jag fått fingrarna på.


Avslutade cykelhelgen i Uppsala med och kolla in elit gp:et och fick givetvis höra lite skvaller om både det ena o andra.

Till exempel att Tony Widing hade saftat i med över 1000 watt men åkte av klungan likförbannat ändå.(på lördan)

En annan lustig grej var när jag åkte av klungan så sprack det framför mig och jag blåkörde sedan ca 100m för att komma ifatt.Men precis när jag är som mest stum då kommer en cyklist farande i hög fart förbi mig och ansluter.Fasen va han va stark han jag tänka men det lustiga var fick jag höra efter loppet att finnen som körde förbi mig hade stått i buskagen och kastat sig in på banan när klungan körde. förbi :)

söndag 10 maj 2009

Skandis gp


Fredrik.E spurtade ned kalle sandell

lördag 9 maj 2009

Caprinordic 1 och 2


Aaen vann o C stevenson 2:a.På bilden passerar magnus bäckstedt mållinjen runt 10:e plats.Han deklarerade att det troligen var det sista.Till mitt lopp så slet jag på i 6 varv och det flög av folk både till höger o vänster mest hela tiden.Inte nog med att det var hela nio utländska elit team på banan så vart man utsatt för rejäl kantvind.När det sedan sprack upp en bit framför mig så vart jag tvungen o kasta in handduken.2 stenhårda timmar mäktade jag med.Vet inte om det var bra eller dåligt.Men givetvis är det här lite väl hårt motstånd för mig så det får räcka med en dag.Så i morn blir det o raeca i senior.

torsdag 7 maj 2009

Nu snackar vi rulle!


På dagens pass så vispade jag ur bena efter gårdagens syrapass.Vid gustavs vart jag omkörd av jordbruksredskapet på bilden.Den fyllde upp i princip hela vägen.Den fick dra mig i ca milen.Det gick nästan löjligt lätt då farten låg runt 45 så åkte jag i endast 130 puls.Efter ytterliggare nån km så dyker en jättelastbil så det är bara och haka på.Den tar mig i princip ända hem.grymt skönt o åka fort utan att behöva spränga lungorna :.)

onsdag 6 maj 2009

sluuuuuuuuuuuut!!!

Efter att ha kört lite intervaller på måndagen och sedan deltagit i ludvikas linje allians på tisdagen så fanns det inte mycket kräm i bena kvar till dagens träningsrace premiären på tct.

Och vilket startfält sedan det var nog det namnkunnigaste startfältet någonsin i träningsseriens historia.
3 st cykelcity åkare pluss Jonas Djurback och alla borlänges elitcyklister gjorde att det vart ett riktigt hårt race.Jag slet mig igenom loppet med 166 i snittpuls.
Det var länge sedan jag var så slut.En annan som verkade ha bra ben o verkade flyga upp för backarna var comebackande Roberto Vachii.Han imponerade stort o vart tvåa i första raecet av två.Att han däremot inte tog i princip nån vind under loppen får man väl ha överseende med med ett sånt långt uppehåll som han haft.En frisk fläkt i klungan var det verkligen då han precis som vanligt höll låda även medans han cyklade.


Det var verkligen kul med så mycket folk på ett träningsrace.
Ser redan fram emot nästa veckas tränning.Även om chansen inte är så stor att det blir riktigt lika fint besök nästa gång.

Till helgens skandis eller scandinavian race så kommer jag göra premiär på nya hojen
från stevens också.Med det motståndet som dyker upp där så kan jag behöva lite extra skjuts.

måndag 4 maj 2009

Hammarö linje!!

Lördagens gp kändes riktigt bra jag satt med utan större problem.Att därtill försöka ta sig upp i spets och försöka attackera kändes dock meningslöst jag är helt enkelt inte stark nog.Benen på söndagsmorgonen kändes dock riktigt fina så vissa förhoppningar om resultat hade jag.Men för att sitta högt i elitklungan så måste man våga trängas lite och även jobba hårt för att hålla position.Lär ju erkänna att det är jag inte nått vidare på.Kontentan av det blir ju att jag som oftast befinner mig i svansen av gänget.Denna gång var det riktigt svettigt att ligga därbak då klungan sprack upp gång på gång i sidvinden.Låg tillexempel bakom när den unge men föredetta stor cyklisten viktor renäng försökte täta en lucka och inte lyckades.Han drog sig rejält stum där och fick lite senare kliva av.Eftersom jag fick spendera mycke kraft på att jaga ifatt klungan så dröjde det ända till sista varvet innan klungan gick nog sakta så att jag fick för mig att attackera.Jag körde en gammal luring genom att bara i sakta mak rulla förbi gruppen.Hade jag därefter fått nån meter så var målet att öka farten men när jag kikar bakåt så sitter klungan på mitt hjul.


Jag föröker därefter kriga lite för o hålla possition för att möjligen få chans till o spurta till mig e hygglig plac.Tyvärr så smäller det till strax framför mig vid
3 kilometers skylten.Jag nitar och får stopp på hojen.
Sicksackar mig sedan förbi några liggande cyklister för att ta upp jakten på den undflyende täten.Får syn på fredrik frykberg från borlänge som verkar bli den sista som ansluter till täten.Jag jagar med ett fåtal meter fram till gruppen.Men jag har tyvärr inte kraften till att hämta in luckan och får därmed vänta in bakomvarandegrupp och följa med dom in mot mål.Lite tråkigt o inte få spurta men hyggligt nöjd är jag ändock att få ta mig i mål.

Segraren körde solo i två varv-hujja

Martin halvarsson gör seger tecken.

Faluboende men körandes för borlänge denna säsong Erik Rindborg, satt högt uppe i klungan mest hela loppet och här korsar han mållinjen.

lördag 2 maj 2009

Tempo!


Förra inskicket vart det lite tok med.skönt nu är tempo förnedringen slut har för dålig form för just den diciplinen för tillfället.vet inte heller om kvällens gp kommer att gå så där lysande.känns som om söndagenslinje är det som borde passa bäst.ska i alla fall göra ett försök på att vara offensiv.

fredag 1 maj 2009

Rykande färska resultat!


Täten körde snabbt här på hammarö.själv åkte jag mest o längta till det skulle vara över.