måndag 28 februari 2011

Ny sponsor!


http://www.cyclecomponents.com/

När jag i dag la min beställning på årets landsvägsraket så vart det i och med det helt klart med denna grymma leverantör.

Det borgar för att kanske fler än bara frugan tycker jag är välutrustad(fniss).

Det känns i alla fall sjukt bra att få jobba ihop med såna proffs inom cykel.

Avslutar därmed sammarbetet med stevensbikes och tackar ödmjukast för alla fina år som varigt.

fredag 25 februari 2011

Inge mallis o ingen brallis Utan!

Det blidde en pöjk.


Jag och min fru har stått i kö för adoption och i dag fick vi besked om att vi har blivit föräldrar till en 15 månaders gammal son.

Mallis resan får därmed stryka på foten för om ca 14 dgr går resan till Nigeria.

Vasan hinner jag dock med men känns helt plötsligt lite mindre viktig.

6-8 veckor skall spenderas i landet.

cykelkarriären får stå på vila ett tag nu.
Målet med elit SM landsväg får det bli som det blir med.

I början av maj borde jag vara hemma så cykeln får stå i garaget till
dess!

Hurrra!

preem tävling!

Träningen flyter på och 100 mila gränsen på laggarna är spräckt.
Att nå under 5 tim är ett tufft mål men att förbättra min tid från fiasko loppet från 2010 ska inte vara några problem.Jag behöver putsa tiden med ca timmen för att deltaga i tävlingen under.Bra med ytterliggare ett tidsmål.nedräkningen har börjat.



Förbättra ditt resultat i något av loppen under Vasaloppsveckan med minst 17 %, och du har chans att vinna ett Vasaloppskort (Preem Privatkort) laddat med 17 000 kronor! För att just du ska vinna behöver du redovisa din tid från 2010 tillsammans med din nya, förbättrad tid från årets lopp. Du kan endast jämföra samma lopp och du ska också skriva en motivering på 20 ord varför just du ska vinna. Endast en person kommer att avgå som segrare.

Du skickar tävlingsbidraget inklusive dina kontaktuppgifter till

vasaloppet@preem.se

Skicka ditt svar senast den 20 mars och ange "17%" i ämnesraden.

Resultatet och den vinnande motiveringen redovisas på Preems hemsida senast 31 mars 2011. Vinsten kommer att beskattas som inkomst av tjänst men Preem kompenserar vinnaren för skatteeffekten så att vinsten blir 17 000 kr netto. Anställda på Preem får ej delta i tävlingen. Juryn består av Marie Bark, Maria Green, Anna Lassen och Henrik Fromme från Preem.

söndag 13 februari 2011

Drömmen lever!


Engelbrektsloppet på skidor är avverkat.Landade på en tid runt 3,40 topp 100 i alla fall.
Körde i en fart som skulle räcka till en tid på runt 5,15 på vasan så målet på sub 5 lever ännu i alla fall.

Lite oroande i dag var att på startens långa stakparti så vart jag ifrån blåst av dom flesta.Hade dock mitt livs fäste i dag så att diogonala alla backar i dag var busenkelt.Så ju längre loppet led så plockade jag vad jag tappat tidigare i backe efter backe.Tror MTB tommy olsson fick med mig på bild från starten i dag så jag får väl försöka sno därifrån.var nog sista seedningsloppet för min del så nu är det bara o nöta på o försöka toppa till formen lite.

fredag 11 februari 2011

All in!

Har kastat in en anmälan på helgens engelbrektslopp.60 km skidor skall avverkas.grym träning det här med skidor.Inbillar mig att den blir extra förjänstfull med min halvtaskiga teknik på köpet.Har i alla fall försäkrat mig om att det inte ska hänga på skidorna då pappa Steen står för vallning.

Gjorde även mitt tredje velodrom besök och gästade torsdagens dalacup.2x2km kördes och satan vad illamående man blev efter första racet.
Vart inte sist i alla fall men nog känns det att man var ovan vid tävlingsformen.
16 sek per varv var mitt snitt.

Jag var enda som körde låne cykel så jag var enda blåbäret.Johan landström på en värsting cervelo krossade alt motstånd och segrade för dagen.



målgång sandycrossen! foto patrik heiler

söndag 6 februari 2011

kvinno buske!

Jag var en trött gubbe i dag.Kände redan direkt i starten att armar o kropp var allt annat än pigga.Det kom ca 300 till start i dagens bergebo ski mara.Det vart lite kul då fältet var fullt av cyklister.Bleckur stod bredvid mig i starten och frykberg precis bakom.Jag såg dom bara i starten för dom hade bra mycket mer bråttom än jag i dag.

Förutom fint väder så förde jag en hård kamp mot dam tvåan i loppet.
Körde ifrån henne uppför både en o o två gånger men nog fan gled hon i kapp när tillfälle gavs.Hon fick stå för dagens rubrik då hennes efternamn var buske.

18;e plats i h40 är väl allt annat än glamoröst men tuff hård träning fick jag i alla fall.

Adam skidkungen steen sa att han hade skidor som en mtb mot en racer i helgen.

Om jag ska jämföra så känns det mer som att jag åker trehjuling.

9 mars är det i alla fall slut på förnedring för min del för då blir det mallis och racerhoj.

fredag 4 februari 2011

Morgonpass på velodromen!


Hade bara ett mål med dagens träning att verkligen få köra slut på mig.När jag äntrar hallen så värmer Lasse Myrberg upp på banan och i omklädningingen mötte jag Patrik Moris.Kanon tänkte jag i dag blir det åka av.Och visst åkte jag av vi körde 8 min intervaller och när en i gänget klev av så vart det en skaplig lucka fram innan jag fattat att vi var en man mindre.Lyckades dock täppa luckan den gången till moris o myrberg men efter ett par förningar till och farten trissades ytterligare lite till så fick jag lov o vika ner mig.

Vi rullade sedan några lugna varv på det och startade sedan en ny 8 min intervall.Farten skulle vara stegrande så det gick rätt lugnt tills det var 2 min kvar.Då gör Lasse.M nått av en attack och jag som ligger bakom har nu 2 m fram.jag sliter dock på i 2 varv och kommer faktiskt ikapp.Myrberg går i det läget åt sidan och tjena ingen vila här inte,det är bara och mata på ett halvt varv till innan jag äntligen får gå upp i banan och därefter gå in på hjul vi är nu bara tre kvar i gruppen och starke moris har fått ge sig då andra släppte lucka.

Vet inte om jag hörde rätt där men inbillar mig att intervallen är över och slår av på takten både nöjd och trött.

Myrberg var grym idag så dit har jag en bit kvar till men ett par pass till så ska jag nog kunna få hygglig snitts på det här.

En sak är i alla fall säker tiden flyger i väg på velodromen

tisdag 1 februari 2011

De går bra nu!

Starten i sandbycrossen foto patrik heiler

Livet flyter på bra nu.Jag varvar skidpass med testcykel och i helgen gjorde jag även premiär i velodromen.Det var härlig fartkänsla men kanske lite lite för mycke kurvkörning för min smak.Hade lite svårt att få ut max denna första gång men med lite övning så.Har därför redan bokat in mig på på ett frukostpass på velodromen 07.00 på fredag är det som gäller.


Så här kommer veckan se ut.
tis vila
ons testcykel 3x20 + bålstyrka
tors stakpass skidor 2 tim
fre velodrom + kortare tc pass
lör skidtest 1 tim
sön bergebo ski marathon 41.5km.

Står efter första seedningsloppet i tredje led på vasan men kan jag bara få till vallningen lite bättre så borde åtminstonde led 2 vara möjligt.