tisdag 26 april 2011

De mycke nu!

I och med hemkomsten med vår son så har helt plötsligt dagarna blivet hälften så långa?Tiden bara flyger iväg.Jag har dock börjat vara lite mer tidseffektiv i min egen träning.Skrapade ihop 70 km i fredags med grabben i cykelkärra.Har även morgonjoggat med grabben i barnvagn.
När jag sedan vart fint manglad av Tomas Löfgren på några intervaller i söndags så känns det som om formen är lite på G.

Var och köpte bil idag.Inga större problem och få plats med cyklarna i denna då bagageutrymmet var rejält tilltaget.Ingen sportbil direkt men den var piggare än jag kunde tro.Blir skönt och byta då min volvo V40 börjar ha sett sina bästa år.inte alls som jag :)
Kia Cee´d SW 1,6 CRDi


diesel som drar 0,5 milen passar plånboken fint.

onsdag 20 april 2011

bilderna från första cyklingen i nigeria!

Jag fick ju till tre cykelpass i nigeria.Men nått virus gjorde ju så att jag ej tidigare kunde lägga upp fotona från första turen.Som utfördes mitt i landet.
Undrar vad adamsson skulle säga om min utstyrsel denna gång.







Coachen följde oss med bil under hela passen med siren påslagen och flaggor på taket.Och med mig som enda viting i hela staden så kan ni ju förstå att vi syndes en del.

måndag 18 april 2011

Det här är jonathan jakobsson

Nu har jag två älsklingar :)



lika glad för de var jag-men gladast var nog mumien!

Var upp och sprätte lite i starten igår på östgöta senior men efter det tog det ganska stopp i lungorna.har känt mig ruggigt sliten efter hemkomsten så några större förhoppningar hade jag ej.Åkte av huvudklungan efter första varvningen i kantvinden och slet efter det på så gott jag kunde.Tror aldrig jag tidigare varit nöjd med en så dålig placering i senior men jag njöt av finvädret och med ett snitt på 170 puls så fick jag en fin genomkörare.

Inbillar mig att det nu bara kan gå åt ett håll så detta får ses som ett viktigt steg i den förhoppningsvis kommande formen.Kul var också och ta emot alla grattis till min son.Tack allihop.

har föresten fixat kameran nu så några fina kort på den lilla tuffingen är på G.

onsdag 13 april 2011

Lagos Nigeria GP!

Jaha då var sista träningspasset avklarat innan hemresan.

tränaren som åker med på alla passen med motorcykel hade förberett ett 40km gp lopp för dagen.Känns lite sjukt och racea med så dålig material som det ändå är här plus att man i bland måste sick sacka bland bilar under loppet för att ta sig fram.

Hur som helst så räknade coachen ned och jag tänkte att jag avvaktar lite så får vi se vad som händer?Så när ingen hade attackerat efter 500m så kunde jag givetvis inte hålla mig :).Vi vart fort tre stycken där en av killarna kändes riktigt stark.Luckan bakåt växte bara då vi sammarbetade fint.tyvärr så går en eker på min hoj så jag får lov och stanna och släppa på bromsen vid varvning.Coachen uppmanar mig till att vänta tills täten kommer eftersom det är gp och då kan jag få ett respitvarv.Väl i tätgruppen igen så är en av grabbarna riktigt crispig så jag och grabben i gult pressar upp farten och han ger sig,vi har nu ca halva raecet kvar grabben kör inte speciellt smart men är rikitgt stark trots att han inte ens har pedaler att sitta fast i?Känner mig därför rätt säker på att vinna.Attackerar därför friskt i en backe på tung växel då jag ser att grabben kör på lill klingan.Tyvärr för min del så flyger kedjan av och jag dunkar i knäet rätt saftigt.Det värker rätt fint efter det så det tog ur mig den värsta stridsviljan.Laddar därför mer för spurten men när jag attackerar och får lucka och märker att dom inte har avslutningen på en raka utan 50 m efter en 180 graders böj så slår jag av och låter grabben ta det hela.Var lite för mycket bilar runt oss så lite stolligt och slåss till sista blodsdroppen på ett träningsrace.Coachen ville därefter ha med mig på delstats mästerskap,en stor ära tyckte jag men var givetvis nödgad att tacka nej.När jag åkte hit trodde jag aldrig att det skulle vara möjligt att ens cykla en gång så det här har varit riktigt kul.

Då övriga familjer knappt har vågat gått utanför sitt hotell så har jag fått möjligheten att se så mycke mer och träffa folk som bor här.

Verkligen nått att visa och berätta för min son en dag.

Morgonsamling Klockan 0730 för att om möjligt slippa värsta värmen.I dag fick vi även med oss en tjej i klungan.

Topp 3 på dagens race!

Efter loppet så bjöd dagens segrare på läsk.Jag valde dietcola så att jag kanske slipper bli avställd i första backen på söndag.Har blivit lite väl mycke smaskens härnere.

Grabbarna hände med mig ända till dörren där jag bott senast tiden.Cykeln monterades ned och kördes sedan på motorcykel tillbaka.

tisdag 12 april 2011

Step up!

Denna två meters nigerian körde hårt med mig i dag.Skönt och få nån slags träning i alla fall.

Har joggat enstaka pass under tiden härnere men det är ruggigt varmt även tidigt på morgonen.
I morn blir det i alla fall ytterliggare ett cykelpass(med kalle anka hoj)Träningen blir i alla fall hård.senast fick jag vätskebrist efter dryga timmen även om jag drack konstant.

Vi har även fått klartecken för hemresa, så på torsdag är äventyret härnere över.
Hinner därmed sjukt nog hem till Premiären på Östgöta loppet.
så går inget fel så dyker jag upp på söndag i seniorklungan.

Inga större förhoppningar där utan det blir fint med en riktig genomkörare.

onsdag 6 april 2011

Just me and the boys!

Som jag skrev om lite tidigare så lyckades jag få låna en hoj men det var i norra nigeria.Nu har vi förflyttat oss till 13 miljoners staden lagos.Inga höjdarvägar grabbarna här har och få köra på.vi tog oss efter samling till ett lite mindre trafikerat ställe där vi körde en rundbana på uppskattningsvis ca 3km. Banan innehöll två påfarter så två backar per varv vart det.Kan nog uppskatta att jag åtminstonde snurrade 12-13 varv så till skillnad mot min tidigare tur så vart det här rejäl hårdkörning med stumma ben både från och till.

hur var då motståndet?tja hygglig seniorklass på några men även dom bästa dog rätt fort så med min uthållighet så försvarade jag dom svenska färgerna gott nog.
hur som helst så var det väldigt intressant att möta detta gäng och se hur bortskämd man är.Inte många i gänget som ens ägde pedaler utan det var dragremmar hos både mig och dom flesta andra.
Träningen var nyttig då det i princip är för varmt för o träna här nere.Om strömmen går till luftkonditonering så svettas vi så mycket att nån sömn är omöjlig.

Får se hur länge vi lär stanna innan våra adoptionspapper är klara men till hammarö räknar jag med att dyka upp i seniorklass.Grabbarna ville gärna se mig igen så vi får se om det hinns med.
Min värstinghoj för dagen som jag fick hyra för 150 kr.





lagos bästa väg för cykling(inte helt otrafikerad om man säger så)


aslutad pass nu är vi på väg tillbaka till utgångspunkten.

killen i gula triathlon dressen var no 1 i lagos och skulle visst vinna tour de france nån dag.(sa han)

gruppfoto efter avslutad cykling!(fasen vad vit man ser ut bland alla)

fredag 1 april 2011

Vit man!

Efter att ha skrapat ihop cirka 80 mil på sex cykeldagar så begav jag mig ner hit till afrika.Internet har inte varit lätt att få åtkoms till om man säger så.Men nu är vi i alla fall i storstaden lagos för att sedan när alla papper är klara få bege oss hemöver.Tyvärr har jag fått nått virus på kamera bilderna så dom går ej att få tillgång till så ni får nöja er med några mallis bilder så länge.

Allt flyter dock på bra vi svettas konstant i den 30 gradiga värmen och jag har faktiskt fått till ett cykelpass med några lokala boys.men återkommer till det när jag får tillgång till bilderna.


mallis
Efter en lång dag i sadeln så är det skönt o få pulsen under 150.

härliga vyer kustvägen till soller.

grabbarna vart så här glada när jag sa åt dom att i nästa backe så får ni bara se min rygg.

gunnar bad om att få vara med på bild så jag gav med mig till slut.

cyklarna på hotellet på mallis