lördag 23 juni 2012

Återhämtningspass!


Tog ett lugnt pass med cykeln idag skrapade ihop 80 km på 3 timmar med sega ben. Var lite sugen på soldvarvi men har varit lite för sliten senaste tiden så det kändes klokt att avstå och ge kroppen chansen till lite återhämtning. Träffade allas polare trevlige Jesper Larsson och fick lite skvaller. Typ att Fredrik Frykberg hade suttit med i tätgruppen till skeer för att där bli avåkt och sedan på vägen nerför missade han att gå in på hjul på darvell och några till som gått från klungan.Darvell och gänget kom därefter ifatt tätgruppen och frykberg fick avsluta i klungan.Backarna i orsa är ingen lek jag var själv duktigt trött efteråt. Lagningen i skeer foto Marcel Moris Föresten så gjorde Mattias Nilllson en grym uppkörning . Efter start på sollerön så gick vägen över gesunda och där punkade Nillson på toppen.Han fick därefter hjälp med nytt hjul eller ny slang och körde sedan ifatt sista cyklist och därefter klungan. imponerande!

fredag 22 juni 2012

Tjiiiett!!


Körde solleröloppet som jag oftast brukar idag.Lite annorlunda var det dock då man i år slog ihop elit o senior.Gjorde därför en riktig seniorkörning och låg på hjul hela loppet för att sedan spurta lite.Vet inte om det var så många som brydde sig i klungan då redan tiotalet redan hade gått i mål?Landade i alla fall på en 21:a plats skäms nästan då jag åkte av både en o två gånger i alla grisbackar. Hade faktiskt lite ambitioner o gå loss men vänsterbenet krampade när jag satt så vart rätt glad över att det gick o stå och cykla så att jag åtminstonde kom i mål på en hygglig placering. Rätt härligt att cykla solleröloppet för en gångs skull i värme. Rätt kul när vi gick in på upploppsrakan att Pär (Valhall)Strömblad ropar kör nu janne. Att han hann med det och sedan spurta förbi mig med var rätt kul i sammanhanget. Dagens segrare Magnus Darvell och hans team polare stod och diskuterade lite före start då darvell sa att han hade problem och få fast styret.Nillson fick därmed förklara att man var tvungen och ha två insex nycklar för o dra fast topplocket på styret.Darvell sa oj det hade jag inte en aning om och körde sedan så hela loppet och vann.Styret fixade han sedan efter loppet :)

torsdag 21 juni 2012

Solleröloppet i morn!


har gjort en för mig sedvanlig rull och fyllt kroppen med socker men kroppen känns sisådär värk både här o där.Åldern börjar kanske komma ifatt en...... Hade givetvis hoppats på bättre form men man får ta det man haver som det sägs bara och bita ihop i bocken i morn.Lite hopp på att hänga med tätgruppen har jag väl men troligen inte. Mycket folk i klungan i morn så kul blir oavsett resultat. Hela 11 st från Borlänge En inte allt för stor gissning att Jonas Ahlstrand tar hem det hela om inte landström får för sig och köra solo som han nu brukar.

onsdag 13 juni 2012

solleröloppet slår ihop klasserna!!!!!!!!!


Pga av få anmälningar i HE slås HS och HE ihop och startar 08.00 och kör 161 km (ett varv runt Orsasjöm plus ett varv på ”SM-banan”). Just nu totalt 125 startande. D och HJ utgår. Mer info kommer. Postat i Solleröloppet. En lätt fråga hur blir det med Seniorcupen Nu?? Eller har jag missat att det är första april i dag?

Året så här långt!

Har nått 500 mil i sadeln i år och tränat ca 200 timmar.Har haft 4 träningsfria veckor på grund av skada och sjukdom så ett snitt på 10 timmar i veckan ligger jag på.Senaste tiden har det gått mer åt 15 timmar så nu är det dax för lite mindre mängd o mer fart.Känner mig som ett diesel lok för närvarande men har i alla fall bra uthållighet så det kanske ordnar sig. Höll planen i måndags då det blev 30 min pace för att sedan test peakbiken lite med en 4:a minutare.La på 4 kp och höll 100 kadens i början för att sedan stegra succesivt för varje minut.Kändes bra då jag sista minuten låg på 115 kadens och 165 puls.

måndag 11 juni 2012

Peak Bike!


Har alltid haft en liten dröm att få äga en sån här testcykel.Så när Anders lind på friska konsulting annonsera om försäljning så vart det till och vända på slantarna och uppfylla drömmen.Känns lite lyxigt att kunna utföra wingate i vardagsrummet. :) Att idel svenska mästare svettats på denna hoj gör ju inte hojen mindre begärlig direkt.

lördag 9 juni 2012

Dagens Sallad!


3 timmar cykel i dag med lite olika intervaller.Kör lite lågkolhydrat fram till sollerön då man inte vill släpa sig över kullarna där med allt för mycket vikt.Måste nog släppa lite på träningen snart då jag har tufft att kommma över tröskel oavsett backe eller hur mycket jag tar i. Vart föresten utskrattad i dag då jag stövlade in på torsång och köpte banan till fikat.Vi får väl se vem som skrattar sist :)

söndag 3 juni 2012

Träninng o åter Träning!


Efter jobb pendling på måndagen så fick det bli räcka med lite mage rygg träning tis. Onsdagen kördes det dalaserie i torsång.
Torsdagen började jag med lite morgon intervaller följt av cykel till Falun för att köra lite spurter på ingarvet GP.
Gav upp efter halva racet och fem spurter då jag inte kom upp i tröskel trots max körning. Fredagen fick bli träningsfri då jag skulle köra Siljan runt lördag.
Hade riktigt dåliga ben också denna dag och fick slita hårt för att ens hänga med denna dag.Hade gärna hjälpt till lite mer men den enda tanken som fanns undrar när jag ska släppa.Tog nån förning men i tällberg vart repet för långt och jag åkte av fick dock lite sällskap så vi gnetade på i vinden så gått det nu gick.4.12 i mål ca 13 min efter snabbgruppen. Går rätt tungt nu men hoppas på solsken lite längre fram. :)