lördag 29 september 2012

När jag blir stor ska jag bli lika stark som Vachii!


Kom loss från klungan rätt tidigt på dagens regniga tct final.Vi vart fyra rätt starka cyklister så lite hopp fans om att det skulle hålla.Vachii var totalt överlägset starkast i varenda slakmota så la han på en monsterväxel och bröt sig upp.Varje sådant tilltag slutade med syra i mina ben i alla fall.Tror även övriga i gänget kände av farten för Lundmark började stå över och sedan slutade det med att Starke Mats Hedlund släppte lucka i Säterbacken efter det var vi ikappkörda.försökte ytterligare nån gång men hade inga kalasben denna dag.Kände mig rätt mör efter att ha promenerat runt hela stockholm på fredagen.Missade därmed den utbrytning som visade hålla sig ändå hem.Vachii vann givetvis! Skarvade därefter över torsång på väg hem får att få lite tid i boken. Snart börjar i alla fall årets roligaste fest tct avslutningen :)

Nya dojor!


I dag körs årets sista tct träningsrace.Det blir en fin vända på 115 km.Brukar bli mer än slitigt med rätt många mil på endast ett fåtal cyklister.Ska bli kul o få köra sig lite trött igen.Dagen fortsätter sedan med sedvanlig buffè på dala flygets resturang med diverse ljugar historier om året som gått. Årets först fest förövrigt för min del.Får dock bli stopp i hygglig tid då coach fredrik har beordrat 5 timmar i sadeln på söndan.kan nog gissa att det inte blir allt för hög fart på det passet. Tog förövrigt en sväng ner till huvudstan för diverse ärenden på fredagen.Har varit ute efter nya skor ett tag nu och efter ett besök på cykelcity så har jag nu spezialazed dojor på fötterna nere i kumla. Riktigt lätta skor men hur fan kan det skilja 7 gram mellan vänster o höger skon? Lustigt Lite kul var att en vilsekommen chantey Rooney var in o köpte både cykelkläder o mtb skor.

måndag 24 september 2012

Cykelcross i Branäs!


Jaha då har man premiärkört i prestigeklassen i cx cup.Branäs fick till ett fint arrangemang där vädret nog var bland det bästa för helgen i sverige.Så hyggligt torra banor i helgen alltså.Hade nog huvudet kvar lite i superklassen för när det gänget körde så hade svårt o fundera på mitt egna race utan följde skådespelet med spänning. Är lite halvnöjd med helgen då jag höll mig på bena och fick en fin genomkörare.Lite hopp för framtiden finns också då jag slog Fredrik Svärm på lördagen.Han körde sedan bra på söndagen.Jimmy Bodin körde ju upp sig fint på lördagen och han slog jag ju på söndagen så det är ju inga jätte avstånd fram till en placering runt fem. Banorna passade min rygg väldigt dåligt då ryggen gav upp tidigt på lördagen för att på söndagen hålla runt 40 min.Kan ju säga att om man nu vill ha fler landsvägs cyklister inom cx så måste man ha mindre stök.Jag har ju i alla fall lyckats kört en hel del långlopp under säsongen med stel gaffel utan rygg ont?Söndagens bana var ju lite bättre i rygg synpunkt men efter lördagens rygg mangling var man ju redan lite mör.Hörde både en o annan som hade rygg känningar och då kör ju ändå alla i prestige MTB. Hur som helst så var ju branäs nya på banan så kör dom fler gånger så finns ju möjligheterna för en mer varierande bana då området vi körde på hade förutsättningarna. Att störa omgivningarna var ju i detta fall inga problem då stället var totalt folktomt. Att jämnföra arragemang ska man kanske inte hålla på med,då man ska vara glad över alla klubbar som faktiskt vill hålla i en tävling. Men nog längtar jag till en av Sveriges bästa banor och CX arrangemang då vi nästa tävlingshelg gästar Kumla. Over and out! Foto adam steen Höll lagerkrantz o niclas andersson på stången så länge ryggen ville vara med. JanneJ

torsdag 20 september 2012

Prestige!

foto stefan carlsson
Ääää När ända alla riktigt snabba grabbar ändå inte är med o crossar så kan jag lika gärna köra prestige. Så här tänkte jag Längre lopp passar mig också bra. Kör jag prestige så vet jag att jag måste köra på topp för att endast hänga med.(utvecklande) Jag var en halvbra superklassare, med världsmästar coachen(Fredrik Eriksson)så kanske jag kan höja mig till en halvbra prestige åkare. Räknar med duktigt publik stöd med då jag ändå känner alla i superklassen :)(sporrande) Blir nog bra oavsett resultat,ska bli grymt roligt med att äntligen få köra crosscup.

lördag 15 september 2012

Distriktsmästerskap!

Foto H.öijer

Funderade länge denna dag om jag skulle köra landsväg eller komma igång med cx träningen.Vädret avgjorde då det var fint solsken så ska man ju givetvis åka racer. Vi i Borlänge hade ett rejält gäng och ett ganska fint övertag mot resten.Kvist som säkert hade vunnit oavsett beordrades att sitta på hjul så han fick en fin resa till målbacken.Han förvaltade läget fint och vann ganska lätt.Enda killen som följde var 15 årige Lundmark även han borlänge.Själv låg jag länge trea uppför grisbacken som avslutade det hela .Men Adam Steen kom farande sista biten och tog mig med 30 meter kvar.Hm crossprestige förlust där :).Fyra över linjen räckte till seger i klassen så nu är jag distriktmästare i ett år.

måndag 10 september 2012

Nu laddar vi om!

Så där ja då var en säsong över så nu är det träningsfocus på cross säsongen. foto sista chansen mikael blomqvist

Har bestämt mig för och sluta med att gnälla och verkligen försöka göra nått åt det hela.Så från och med oktober så har jag en nybliven världsmästar coach som tränare. Känns stort och ska bli spännande och se om han kan få lite fart på mig Fredrik Ericsson tilllsamans med engen o ävriga gänget från helgens VM.

lördag 8 september 2012

Sista Chansen!


Drog ner till ramnäs och kastade in en efteranmälan på ramnäs anrika o fina gp.Har ruggit svårt och värma upp och vara riktigt igång men körde i alla fall några varv innan start för att om möjligt komma igång från start.När loppet väl drog igång så visade det sig att jag hade seg ben deluxe och det blev till att hålla sig på hjul i klungan.Utbrytningarna duggade tätt men mina ben ville inte vara med.Hmmm men det gick nog rätt fort ändå för det var fler än jag som verkade lite trötta.Bena började få lite blod i sig efter typ tio varv men det var först när tre varv återstod som jag gick med i en attack.Det vart lite lucka men med blandat junisar och seniorer i utbrytningen så vart det allt annat än ordning på dragjobbet.Vi vart därmed ifattåkta av två starka seniorer Gunnar bäckegren och nyblivne VM 2:an i H40 Robert Bengtsson Bure.Dom var lite för spurt starka för min del så där vart man akterseglad men 3:e platsen vart min så det är bara o lägga ytterliggare en halvbra placering till årets bokslut. Och med tanke på hur det kändes så vart jag ganska chockad över att ändå blivit trea. Limmade föresten första cross tuberna.Det börjar närma sig. :)

måndag 3 september 2012

Rembo trampet!

avslappnad stämning före start. Körde rembotrampet i Avesta i söndags.Känns som ett lagom lopp med tanke på avstånd och längd med sina 10 mil.Klungan var också lagom stor då vi vart ca 30-40 st rätt fort.Det sprack av lite i Hedemora och jag fick lov o attackera ifatt.Vi var nu åtta man framme i täten men tyvärr kommer den ökända Olsbacken närmare garpenberg så då var ju givetvis dom två starkaste i gänget tvugna att attackera.Låg själv lite inbäddad och innan jag fått i nån tyngre växel så var det lucka fram.Jagade typ halva backen innan jag fick se mig besegrad :(. Henrik Nyström som vann kinnekulle solo i senior är ju inte allt för dålig uppför heller.Började kolla lite bakåt i det läget och vi var några som låg hyfsat nära varandra så kanske det borde gå att köra ifatt tät gubbarna.Vi var fyra stycken som slet på och nån tyckte vi skullle ta det lugnare eftersom det var långt kvar?Vi övriga brydde oss dock inte om den kommentaren först måste vi ifatt sen kan man omöjligt ta det lite lugnare.Vi var dock i ett backigt parti och utbrytarna körde på i god fart.Från att ha sett dom skymta framför oss så var dom plötsligt helt borta.Vi fick nån uppgift på 1.15 min men två ville börja stå över i gruppen så vi var ganska körda.Huvudklungan började också skymtas bakom oss så vi beslöt oss för och invänta dom för om möjligt köra in utbrytarna.Men vi kom aldrig riktigt nära så det ändå roliga kvar var att spurta i mål.Var några fartgupp och kurvor innan mål så jag drog igång med ca 300m kvar och fick förvånansvärt lätt en lucka och rullade därmed först in i mål i gruppen. Trevlig bana och kul offensiv körning under loppet. Foto manne löfström href="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgLP6Oe2CVG2HOGcKrZaoqcvBh5AaAQhEUbKdpcMCKOK8BdsrD8HIraweAithQbIOFYNsrSw7UN1rDBAbUqhLjbxmMt3Y9IxO0udVVSNo2Pgsc4ET4AQux4zifk2WHs_Rw3saOmmNbKsILt/s1600/rembo+trampet.jpg" imageanchor="1" style="">