onsdag 27 februari 2013

Vasa trots allt!

Mitt företag har ett  stafett lag  och när en av gubbarna blev sjuk så ringde dom mig idag och  frågade.
Att jag också får betald ledighet smakar ju också då man oftast tar ledigt för att träna.

Det är sträcka 2 som gäller för mig

Sträcka 2 Mångsbodarna- Evertsberg: 24 km varav de första 4 kilometerna är utför till Tennäng sedan följer en rejäl slakmota upp till Risbergs fäbodar där en vätskekontroll finns. 
Därifrån är det småkuperat fram till Evertsbergssjöarna, där spåret går över de snö- och isbelagda sjöarna följt av ca 3 km varierad åkning upp mot växlingen.

Kändes helt rätt att tacka ja då jag efter ha sålt min vasa start har hunnit tänkt att det ändå hade varit kul.
Att jag faktiskt förberedde mig bättre än någonsin under hösten med rullskidor varje vecka och diverse styrke pass..Plus inköp av både nya skidor och stavar.

Har skrapat ihop 30 talet mil på skidorna men tyvärr för fredagen så har väl bäst före datumet för dom milen för länge sedan passerat då dom gjordes före nyåret.

Så idag i strålande solsken kördes årets första pass.Blir härligt och få köra i fädernas spår och ganska så mycket utan nån prestige.Känns dock lite hårt då vår startman förmodligen är Sveriges bästa 60- åring(vann engelbrektsloppet i H60) så att ta några som helst placeringar på min sträcka blir det nog inte tal om, får försöka och inte falla för långt ned i fältet.


tisdag 26 februari 2013

Säsongen Närmar sig!

Sådan far sådan son heter det ju.Ett visst intresse finns helt klart i alla fall.

För egen får säsongen bli som som den blir.Jag har ju fått två cyklar att ta med ner till Afrika, plus att jag tar med en egen tredje som jag tänkt skänka när vi väl åker hem från Nigeria.Hur mycket tid till egen träning det kommer bli få dock visa sig.Landet är inte så  heller värst träningsvänligt då man ofta vaknar upp  när strömmen gått och är blöt av svett på grund av att airconditionern lagt av.

Vi kommer vara där två månader så man håller verkligen tummarna att resan snart blir av så att jag inte missar allt för mycket av hemma säsongen.

Lurar för närvarande mycket på vad jag skall satsa på? Cross till hösten är ju given men velar mycket på om jag ska gå all in på MTB eller göra som vanligt och köra lite blandat.Sollerön på midsommar är ju svår att hålla sig ifrån.

I dag så blir det 4x4  4kp  90 kadens följt av ett elitmotionspass uppe i velodromen. 

torsdag 21 februari 2013

Borlänge CK skänker kläder för 60000:- !

Kompisen ringde efter klubbens årsmöte och berättade att klubben har ett stort lager med oanvända kläder med sponsorer som ej finns kvar så det var antingen och slänga dom eller ge dom till min insamling.Lite lustigt kommer det bli när alla man cyklar med kör omkring i borlänge ck kläder eller nån annan klubb från sverige.

Tror jag har grejer nu får över 100kg måster nog ta tag i det här med frakten ned kan bli lite kostsamt annars.

Själva cykeldelar insamlingen går ju prima lite sämre med pengarna till barnhemmen då endast 1300 kronor ramlat in.I och för sig räcker den summan en bra bit men lite mer vore ju önskvärt.Många små bäckar heter det ju.

Har haft en liten lugnare period träning, så nu är jag laddad för och försöka hänga på alla andra i bloggvärlden
För som man läser så tränar den ena hårdare än den andra.
                                                      Ger faktiskt lite extra tändvätska.

torsdag 7 februari 2013

Fin pass med Mästarna!

Torsdag är tävlingsträningspass uppe i Velodromen.Känner att jag är i hygglig form nu efter den ofrivilliga vilan som jag fick med infektionen.Så det var med lite spänd förväntan man äntrade banan i dag.
Hur långt skulle det räcka mot  världsmästaren Myrberg och svenska mästarna Landström o Mayer?

Vi värmde rätt länge idag med olika intervaller för att sedan ta oss an ett poänglopp på 60 varv.
Tog nån andra plats men ingen seger inte väntat heller men jag hängde i alla fall med bra.

Sedan var det dax för det som jag tycker är roligaste grenen i mitt tycke-Eliminering.

Lyckades faktiskt bra med o placera mig på båda dom två racen som vi körde sa var jag kvar till slutet.
Väl där hade det kostat så mycket kraft så Lasse M hade jag ingen chans mot men 2:a mot det motstånd som fans kan man inte annat än vara nöjd med.

Sjukt trevligt med dom här passen så det är bara o börja längta till när nästa tillfälle ges.

måndag 4 februari 2013

Smått igång igen!

Käkar penicilin fortfarande för den infektion som jag fick och vart tvungen att operera mig för.Har dock smygit igång lite med träningen ett kortare distanspass i helgen och nyss ett 30x 6 sek spurt pass.Tänkte att lite lägre puls pass borde funka trots antibiotika

Börjar bli rätt skaplig på kettelbellen då jag nu kör 3x20 med enhandsgrepp .Man får vara glad över nått nu när träningen fått lega nere ett tag.

Vasalopps platsen är föresten såld.Lite tråkigt för nog vart man lite sugen efter ha kollat in adam spurta hem Bergebo ski maran.