måndag 25 mars 2013

Vad satsar jag på?

Egentligen borde jag kanske inte fundera allt för mycket på nått annat än adoptionsresan som kommer ta ca 2 månader.Att jag inte vet när jag åker eller när jag kommer hem gör ju att säsongen kommer bli svår att få nån ordning på.Fick frågan om vilken gren jag satsar på och egentligen har jag inte vetat utan jag har nog mest satsat på att tävla och cykla så mycket som möjligt.Att bli starkare och utvecklas har varit mest fokus på.Förra säsongne hade jag en Niner för 50000 kronor men satsade inte egentligen på mtb.Utvecklingen med vasan och att jag inte längre vinner några långlopp i H40 har gjort att sugen efter mtb har ökat.Tror också att om jag tränar o tävlar mer på  mtb så kan crossåkningen bli bättre.En annan anledning är att ett helt  gäng med veteraner från borlänge kommer åka en del mtb Senior cups vinnaren Jonas ericsson går också tillbaka till rötterna och kommer  röra om i mtb resultatlistorna.  
Här spurtar Jonas ner mig på fagersta gp han vart tvåa o jag trea. 

Har en ny sponsor på gång med riktigt fina o lätta cyklar.Mer om det en annan dag.

Hälsoläget.: fortfarande hosta o förkylning. bläää

tisdag 19 mars 2013

Sur Satan!

Träningen har gått bra efter nyår men förra veckan började det hacka lite var trött mest hela tiden och i går började jag hosta.Får lov o bli vila så i dag missar jag möjligheten och bli pinad av världsmästare och svenska mästare uppe i Velodromen.Är inte jätte sjuk men lika bra o ta det säkra före det osäkra.

Rätt tungt är det nu också och gå i väntans tiden med adoptions resan då man kan få åka typ i morgon men lika väl om 6 månader.

Hittade dom här bilderna på Viktor som ett av barnhemmen i Nigeria tog om hand. 

Så här såg han ut när han hittades övergiven.

 Några år senare men boendes fortfarande på barnhemmet.

lördag 9 mars 2013

Tuffa papper!



Jag brukar göra mitt bästa under veckorna för att trötta ut kroppen.
Tror jag lyckats rätt bra denna vecka för dagens distans gjorde så att man fick tänja på gränserna rätt bra.
Hade tuffa medåkare av  Krippe.Kvist och Patrik Moris. att vi bara var tre gjorde också att vinden på näsan vart  rejäl.Att det var tufft visade sig genom att jag var blöt av svett trots -6 i snitt temp.

Min Velodrom form visade sig också räcka dåligt vid dagens längsta stigning då jag mer eller mindre fick gå för max för att inte bli ensam.

Bra att träna med hårda killar så att det förhoppningsvis också gör mig hård.

Hur som helst så var det fint i solen i dag och jag fick så jag teg..

fredag 1 mars 2013

Stafettvasa med mersmak!


Det vart en toppendag uppe i Mora.05.00 vart jag hämtad för att sedan åka buss från Mora till starten för mig i Mångsbodarna.Vägen dit gick i raketfart då jag fick en cyklist från Elit satsande Alnö race team brevid mig.
Fick i diskussionen även en inbjudan o köra med i deras vättern snabbgäng lät rätt intressant då jag är lite sugen på o prova rundan runt sjön.

Loppet

Min startgubbe kom in som 60 så jag räknade med att det skulle blåsa rätt friskt med åkare bakifrån med min ringa skidträning.Men sträckan började med en rejäl utförslöpa och vad härlig det var när jag faktiskt gled ifatt både en o annan.
Hade vallat klister men väldigt tunt så det bromsade inte nämnvärt.Det gick faktiskt riktigt bra fram tills det började bli lite backigt och det lilla fäste jag hade försvann mer eller mindre.

Var riktigt trött där men när värsta backpartiet var över så började jag glida ifatt några gubbar som sprintade förbi uppför.Försökte även hoppa in bakom när nån lite snabbare kille kom.Blåste ju halv storm så att  i såna lägen få lite lä var kanon.

Orkade faktiskt förvånansvärt bra  ingen super tid men jag är i alla fall riktigt nöjd.

Mina sträcktider
                                                Tid                             km/h   pl   pla sträck
Risberg10:56:4601:56:4637:3903:2617.5366 147
Evertsberg11:45:4802:45:4849:0204:0614.6870149