måndag 29 april 2013

Nä Vafan det är inte rätt!

Att det var på tok för många konstiga och onödiga krascher på helgens hammarö tycker jag definitivt.
Men att därtill helt stryka loppet är då fan inte rätt.Jag har kört ca tio talet hammarö rundor och varenda jävla gång   har det cyklats över hela vägen och på fel sida refuger så på det viset var denna gången inget undantag.

Jag vet inte riktigt varför det var så många krascher men förmodligen allt för många med dålig vana av klung körning.

Att arrangören stoppar loppet i tio minuter och inte säger nånting om att nu skärper ni annars så bryter vi loppet är ju nått som kanske borde skett om man nu upplevde att det var så illa?

Det fanns gott om duktiga cyklister som skötte sig att dom inte får nått slags resultat är sjukt illa.

Har lust o gnälla lite på arrangörerna med  för dom har då verkligen inte varit felfria genom åren men

jag håller nog det för mig själv o surar några dar i stället.

söndag 28 april 2013

Kaoset på ön!



Tror aldrig jag kört en tävling så kaosartad någonsin.Redan i dom första kurvorna kom flaskor flygande när dom lossande från cyklarna.Nån punkterade och sedan dröjde det int eallt för länge innan första rejäla och kanske största kraschen för dagen var ett faktum.Det låg Wänershofare i diket på båda sidor vägen och ledar tröjan small i backen så där var hans tid in klungan borta.Jag bromsade stenhårt och gled på däcken i säkert tio meter men klarade mig turligt nog från att syna backen.Så fortsatte det mest hela loppet nog fan var det nån dom gick i backen vi klarade oss inte ens på upploppet.Däremellan så han seniorklungan köra ifatt eliten och vi fick därmed snällt stanna och stå still en stund.

Vi tre i BCK hade som plan att gå loss tidigt men farten och krascherna gjorde att nån sån utbrytning fick vi inte till.Ett annat gäng på sex sju cyklister fick dock lucka och dom grabbarna var starka så med två varv kvar såg vi dom inte ens.Tror nog att dom som ville hjälpa till med farten började bli rätt möra så jag försökte hjälpa till lite så att Patrik Moris skulle kunna brygga upp till utbrytningen.Sagt o gjort när vi var hyggligt nära så sticker Patrik.
Fan det blir riktigt spännande där, kan han köra i fatt och få fart på utbrytningen så att den håller in i mål så vinner Patrik.Tyvärr så är vindarna för tuffa och han når inte fram.Ett bra försök var det i alla fall för det var fan inte långt fram.

Efter det så går klungan ihop och som vanligt så blir det klungspurt.Själv sitter jag rätt bra in på upploppet men som sagt en gubbe går i backen jag får väja rejält men klarar mig även denna gång med en hårsmån.Spurtar därefter på och får i alla fall till en hygglig placering nånstan 8-10 plac.

Andras Stilfors tar spurten och därmed totalen om det nu blir nån total för arrangörenra och polisen var helt galna efter loppet då vi samlades till krismöte.

Dom hotade med o stryka hela etappen då dom aldrig varit med om värre körning.

Kan trist nog bara hålla med om det.

Det var säkert 500 000 i carbon som vart skrot idag.

Tur nog av vad jag hört inga större personliga skador.




lördag 27 april 2013

Hammarö GP!

Vet inte riktigt hur jag ska tycka om min prestation.Hänger med bra men väl i vinden så dör bena rätt fort.Var i spets ett par vändor men  på fel ställen för att gå all in i kurvorna.Nått som jag verkligen suger på är att hålla position. Är på tok för snäll i kurvorna när jag är där framme så då har man snart halkat ner  i fältet.Väl ute på sista varvet så spricker det även framför mig trots att åtminstonde inte jag tycker att det går för fort.Och när jag väl rundat ett gäng så är luckan rejäl.hmm blir förste man bakom täten men inte så kul o köra om typ 20-30.Men som sagt landsväg handlar lika mycket om att sitta rätt som att ha starka lungor o ben.I morn är sista chansen o få till nått vettigt här på hammarö.

pallen


1 116 LINDBERG Per CK Master 55:21
2 131 STILLFORS Andreas CK Wänershof
3 173 KARLSSON Joakim FK Trampen

Sämre än jag hoppats!

Var hyggligt nöjd efter gårdagens 17:e plats på prologen.Tänkte nog att det skulle gå att avancera lite då det stod tempo på programmet.Men hittade inget större flyt då det gick tungt mest hela vägen.Var mest mot slutet vindarna vart lite mer gynsamma och det började bli lite kul att cykla igen.Banan var full av korsningar och jag missade att se pilen i backen på en korsning satt mig därmed upp kollade bakåt om det var nån pil men såg ingen.Korsningen hade ju inte heller nån flaggvakt så jag vart osäker men svänger dock tillslut på fel sida vägen.Kör en bit in på vägen inga pilar där heller så jag kollar bakåt och ser killen bakåt svänga han är nu ifatt och förbi.Tappade nog mest geist där men trampar dock förbi killen igen men in mot sista rondellen är det full med bilar så då är det bara och bromsa in killen bakom kommer därmed ifatt och vi kör jämnsides in på upploppet.Lite kul faktist och jag biter då i så att jag kommer före men han har ju kört in 30 sek på mig.Hade nog sparat 15-20 sek på att ta korsningen rätt men nån tätplats hade det inte räckt till oavsett.

Min lagkompis Patrik Moris dundrade dock på bra och tog sig in som fjärde gubbe.

Lustigt det där med tempo.På dagens race med dom tungrampade partierna i morvinden höll jag alldeles för dålig fart och tappade. Men så fort vinden gjorde så att det gick lättare så körde jag fortare än i alla fall killarna runt min placering.

Inte mycke att göra nått åt nu så här efteråt så resten av helgen får man roa sig med och försöka få till nån utbrytning.För till topp tio är det nu långt.

torsdag 25 april 2013

Race Prepp!

Snälle Tomas Löfgren har lånat ut sin tempocykel till mig.Framhjulet är från min bancykel.
Borde funka bra.Har lite förhoppning att jag har ben för att konkurera om topp tio.

har hunnit med o rulla lite på tempocykeln men grejer ska packas o putsas på så det är fullt upp ändå. 

tisdag 23 april 2013

Dalacups race!

Rullade ut till Vika där dagens race skulle gå av stapeln.hade fin medvind dit så jag kom dit i mer än god tid.
han surra en hel del med både den ena o andra.Kände mig rätt sliten inför loppet då jag går upp 04.30 hela veckan.

Brosen glänser vid runns strand.

Hade ingen större plan idag utan att bli lagom trött.Vek ner mig ett par gånger då jag borde fullföljt men han i alla fall med att deltaga i ett par utbrytningar.Alla mot alla gäller väl på dessa träningsrace så det blir en del attacker men sedan hjälps ju alla åt så det är tufft o få nått att hålla.

Väl när vi närmar oss avslutningen
 gick det  sådär i dag.  Hade bra ben i målbacken men drog en del innan när det sedan kom attack på det så hamnade jag lite för långt bak i fältet.

Ca 10 mil i dag med rullen hem.Ska vila benen nu lite inför helgen.

                                                            Det behövs.









Vårens Race!

25-28/4 hammarö 3 dagars

Aningen för platt för min smak men breda fina vägar och att jag fått låna tempo hoj gör att det kan bli riktigt skoj.

5/5 Lidingö MTB

Hade inte tänkt köra, men banan lär passa min helstela cykel som handsken.
Att få ett långlopp i bena innan cupen drar igång lär ju inte skada heller.


 2013-05-11 Billingeracet 2013

Kom direkt från ett hårt läger i Italien förra året helt utan träning i skogen med stel gaffel på det.Bland dom sämre loppen förra året.I år borde jag vara hyggligt förbered och nu med dämpad gaffel.Behövs för min del på denna tuffa bana.


2013-05-19 Klippingracet Säter Bra med ett kort MTB lopp nära hemmet.


2013-05-24 - 2013-05-26 Borlänge Tour

Hemma loppet som jag kan varje meter utantill hoppas på att kunna utmana om pallplatserna.

 2013-06-02 Nya Långa Lugnet

Härligt att det gamla nya lågna lugnet är tillbaka.Ska bli kul!

2013-06-06 Nationaldagstrampet/fondo
Loppet går i och runt södertälje,ett grandfondo med lagom hårt motstånd.
Körde förra året.

 2013-06-07 SMACK Arlanda Test Track Race
premiär på detta lopp för mig

 2013-06-08 Luma GP

Körde för två år sedan och tog ledningen men la mig sedan  i första kurvan nu ska det bli revange. :)

 2013-06-09 Falkenloppet

Fint lopp som brukar dra fler åkare i H40 än  på SM

 2013-06-20 - 2013-06-22 Solleröloppet

Vettetusan hur många starter jag har i detta lopp men nog är det över 10 st.En härlig midsommar tradition.


Lite skönt att ha ett välfyllt program nu då jag tidigare mest gått o hoppas och få göra vår adoptionsresa.Är inte så mycket jag kan göra för att styra den så lika bra o hålla sig sysselsatt fram tills vi får vårt efterlängtade samtal.


lördag 20 april 2013

Fan mycket bättre än så här blir det inte!



Lite lyxproblem till i dag då jag har två nya hojar.Funderade både en o två gånger i går vad jag skulle köra.
Körde ett Velodrom pass i går morse och var ruggigt sliten då så med tanke på finvädret i dag så fick det bli att köra racer distans.I och med att större delen av borlänges cyklister är i italien och finåker så begav jag mig därför till grannstaden(falun).Får dock sällskap redan halvägs dit av Tomas och Johan som också fått samma idè.Väl på plats så blir vi ca 15 talet.Jag har svårt med det här o ligga ensam o nöta så att få sällskap av ett helt gäng är ju kanon.Man surrar en stund med en sedan byts det i  spets och man får nöjet att prata lite med nån annan.Turen var bra uppstyrd och ett jämnt fint tempo sattes upp.nya cykeln kändes riktigt  skön.Framför allt att få en mer uttsträckt sittställning och få komma ner lite med styret jämnfört med cross cykeln.Efter ca 3 timmar för min del så körde dom flesta mot Falun men några ville hänga med och fika.

Johan plyhm och nån till ville köra på lite och passande nog så var det medvind.Helt underbart var det man kunde ligga i 50 knyck och köra och spände jag vaderna lite extra i blåsten så närmade sig mätaren 55.

Satt fint med bulle o kaffe efter det då depåerna började bli lite tomma.Vart lite lugnare körning efter kaffet då det inte är riktigt lika roligt att bomba på i motvind.


Kolla in den galna blicken på Tomas efter 3.40 i sadeln.Karln är förresten grym.Började cykla förra sommaren och nu efter en vinter med elit motionspass i Velodromen så höll han god fart hela vägen till dagens 5h mål.
Efter ha gått på vatten( förutom kaffet o bullen) på dagens pass.,så var det en duktigt mör Janne.J som landade  på garage uppfarten.Vart liggandes en  bra stund här då solen stekte på bra nu mor slutet.

Fan att få köra såna här pass gör då mig jävligt glad  :)

fredag 19 april 2013

My bros!

Pengarna ska ju rulla heter det ju.Givetvis ett stort hål i kassan när jag nu laddar in två topp offline cyklar.

Jag är ju rätt bortskämd med fina cyklar och dessa lovar även dom gott.

Mtb;n har grym färg matchning och landar runt 8 kg ur kartong.
Har dock räknat lite på lättningar och en singelspeed variant till vasan kanske skulle kunna nå ner runt 7 kg.
Men jag kör nog fox gaffeln större delen av säsongen så vi får se hur mycket lättningar jag orkar hålla på med..Nöjer med o fokusera på form några månader till.

Både jobbigt o lite lurigt och gå och vänta på att få göra vår adoptionsresa.Sist  det begav sig fick vi vänta 8 månader på besked sedan skulle vi resa på 8 dagar.Försöker därför köra en hel del tävlingar.
 Hammarö nästa.

Har väl ingen större chans på totalen där då det får bli linje hoj på tempona men som sagt fokus på form för stunden.resultaten får komma senare om vi nu inte får resa då får det bli myyyyycket senare.Resan är ju ett kapitel i sig men denna gång har jag i alla fall cykel med mig så nån seger 2013 ska det bli det har jag bestämt :)



söndag 14 april 2013

Mitt Östgöta lopp!


Usch inte mycket som jag gjorde rätt i dag.Satt mest o vispade i klungan och när jag väl fick för mig att avancera så slutade med en tvär inbromsning för det fanns ständigt nya cyklister som ville framåt.Banan i linköping är smal och på tok för lätt körd  en dag som denna när dom flesta vindgudarna tagit semester.

Blir lite småsur så här efteråt när jag inte fått köra skiten ur mig men man får väl vara glad över att tagit sig ur racet krasch fri.
                           bara o blicka framåt  nu.

ac. Startnr Klass Efternamn Förnamn Klubb Tid
1 269 Senior Karlsson Joakim Team CK Mumien.se 02:05:15
2 272 Senior Persson Daniel Jönköpings CK
3 246 Senior Hermansson Christer CK Wänershof
4 323 Senior Lindqvist Peter CK Norrtälje
5 227 Senior Hegender Henrik Team Adels Cykelklubb
6 245 Senior Sjöstad Emil CK Wänershof
7 319 Senior Johansson Conny Falköpings CK
8 201 Senior Pamp Karl TeamMagnusCK
9 191 Senior Bengtsson Robert CK Olympic
10 216 Senior Appel Kenneth Skoghalls CK-Hammarö
11 243 Senior Falk Magnus CK Wänershof
12 318 Senior Karlsson Björn Söderköpings SK
13 450 Senior Shützer Stefan Skoghalls CK-Hammarö
14 235 Senior Andersson Porseteg Nicklas CK Crescendo Velo
15 222 Senior Björklund Dan Fredrikshofs IF CK
16 221 Senior Lindskog Stefan Skoghalls CK-Hammarö
17 247 Senior Sörö Morten CK Wänershof
18 309 Senior Skog Sebastian Lammhult Cyklisterna
19 311 senior Jan Jakobsson    Borlänge CK          
5(8) CK Hymer 2013-04-14

lördag 13 april 2013

Nya klubbkläder!

Cyklar får jag vänta med och få till nästa vecka men  Borlänge CK.s  nya klubbkläder har jag hämtat ut i dag.Men jävlar vad tajta dom var vårformen med några pluskilon blir svårgömda.
Premiär med dom i morgon på Östgötaloppet senior.

fredag 12 april 2013

Världsmästaren ställde skåp! (som Vanligt)

kan ha varit vårens sista Velodrompass för min del då träningsrace och utomhusträningar nu startar upp.

Tror nog att runt 90 % av dom träningspass som jag kört  så har Lasse Myrberg varit där och gjort träningarna tuffa.

Kan säga att från att i fjol blivit avställd ett par gånger per pass så har jag nu gått framåt så pass att jag som oftast i alla fall hänger med och kan gå runt då vi kör. Att därtill ha nån som helst chans i en regelrätt spurt känns dock för stunden långt borta.

Men karln är ju sjukt stark och fått elit cyklist efter elit cyklist grymta  fan stryk av en gubbe.Vet att både cykelvasa segraren och en U23 landslagskille gjort uttalanden åt det hållet efter möte med Mäster  Myrberg.

Det är kul att att han är så duktig så vi slipper lite av den ålders penalism som finns inom idrotten.Vill minnas att så sent som förra året så skulle jag och Myrberg få tävla själva när det vankades träningsrace och 20 andra elit o juniorer i en  annan klass.Inte så kul och köra eliminering på två pers typ. . :)

jag gör ingen hemlighet av att jag vill vinna sverigemästerskap på veteransidan och när jag väl gjort det nån vacker dag kanske köra världsmästerskap.Att bli bäst i sverige är fan inte lätt och så länge jag inte är det så finns det ingen anledning att köra VM.Ambivalent som jag är så har jag dock svårt och bestämma mig för vilken gren som jag ska satsa mest  på.
Kommer kanske på det nån vacker dag så länge njuter jag av fartvind och blodsmak
                        Finns det nåt bättre?


Måste föresten passa på att gratta Christer Olsson tycker det var en jävla bragd att coacha sitt österikiska lag till mästerskaps seger då dom efter halva serien låg långt ned. Det är hockey jag pratar om om nån undrar.

På dagens pass gjorde jag det lätt  för Lasse och drog ett par varv i spets och försökte ändå vinna spurten.En huvud under armen taktik som resulterade i att lasse tog mig i örat bildligt talat och sa att det var lika bra att åka om innan jag ramlade av banan trötthet. Grymt bra träning i alla fall och sedan slipper man klä in kroppen i lager på lager av kläder som den här våren kräver.

i brist på andra bilder så lägger jag in denna video som jag trots lyssnade några månader på haft svårt att tröttna på.

Zara larsson endast 15 år kommer definitivt bli stor även utanför Sverige.

Talang oavsett vad  det gäller fascinerar i alla fall mig.










Funderade en stund på att lägga in nån bild på Lasse Myrberg från nätet. Men vafan det kan ni fan goggla själva :)

tisdag 9 april 2013

Härlig Dalacups premiär!

Fan va gott o vara igång.Jag dnf i dag men det berodde på materialproblem så det är inte mycket o göra åt (förutom o håll akoll på grejejerna då :).Visste att det var en chansning o köra med den sadelstolpe som jag körde med men väntar på ny cykel så jag hade hoppats att den skulle anlänt till idag.
Jo jag har en ny sammarbetspartner till i år bikebrothers.se .Hojarna sätts ihop i Norge och är ruskigt prisvärda.

Racer ramen väger in på endast 750g och med Dura ace på det så  lär jag inte behöva skylla på materialet.

Att jag kontaktade bikebrothers från start är däremot deras grymma MTB cyklar som med stel gaffel endast väger in på 7,5 kg.Har ju tänkt satsa lite mer på MTB detta år så en dämpad Fox gaffel kommer jag kunna växla med beroende på bana. Känns fint och tryggt och veta att oavsett konkurent så har man åtminstonde i närheten av samma klass på materialet.


Åter till dagens race.jag brukar ha svårt att hålll aigen och det är alltid lite kul o få göra första attacken.Det gjorde jag också men det vart en jävla fart på alla andra efter det så jag fick slita en del för o hänga med.Det lugnade dock ner sig lite efter några km så jag trampade på och var plötsligt helt ensam.Fanns ju ingen större anledning att köra järnet då motståndet för dagen bestod av mest elitåkare.Fick sällskap efter en stund och när vi vart inkörda så drog darvell iväg i en fart som åtminstonde inte jag funderade på att hålla just då.

Vi hjälps åt lite och jagar men det är långt kvar så det blir en hel del attacker.Det är dock så stor skillnad på att ligga på hjul på landsväg mot och dra så gruppen håller ihop utan större ansträngning.Jag tänker försöka hålla lite fart så att inte darvell ska få för stor lucka men tappar då sadeln så det är bara och stoppa och hämta upp.Får låna lite verktyg och sätter därefter fart åt motsatt håll för att få vara med på det roliga en lite stund till i alla fall.Möter gänget med milen kvar och hjälper därefter till och håller ihop gruppen märks att dom kört lite längre än mig för nu börjar det bli lite trötta ben  i gruppen.

Drar igång spurten så att grabbarna ska få nån o gå på och passeras av ett gäng men känner mig mest glad o nöjd över att få ha tagit i lite  och få känna tävlings hetsen.

 För att tänka positivt så vart det lagom mycket hårdkörning så jag blev inte allt för sliten.Fick dock gräva ett par gånger när såna som darvell eller viktor knutsson gasade. Starka killar bra träning.

En extra eloge för Dalacupen till mannen med sjukt många fler timmar på ett dygn än nån annan verkar ha .

Tack Henrik Öijer.
                                                                                                                  KUL!


lördag 6 april 2013

Härligt Sällskap!

Nu när våren har gjort så att vägarna är rena från snö o is så kryper fram ur sina skrubbar och vinterdistansen i ensamhet förbytts mot klungkörning och farten trissas den med.
I dag vart vi ett skapligt gäng med pigga glada cyklister.Turen gick över smedjebacken vidare till säter för lite fika.
31 km/h på 4 timmar får duga för dagen denna blåsiga dag.För egen del så kändes det ganska okey trodde nog att jag skulle vara sämre än som nu var fallet efter den nykurerade sjukdomen.

Man kanske skulle tänka om och starta upp säsongen med östgötaloppet nästa helg?