måndag 29 juli 2013

H40 SM Landsväg!

Min taktik för dagen var att avvakta då jag förstod att värmen(ca 28 grader) plus all vind skulle knäcka dom flesta.Där hade jag rätt i alla fall då det var bara ca 30 man  av 90 som gick i mål med klungan.Felet med min taktik var att tre av dom starkaste i klungan gick på utbrytning redan på varv två av sju.Det satt ju en mängd av imponerande starka i huvudklungan men ca tiotalet gubbar från dom klubbar som var loss gjorde loppet surt för oss andra.Allla utbrytnings försök kördes in och det värsta ingen hade nått större intresse av att sammarbeta för att arbeta in utbrytningen.Jag hade intresse men om man försökte vara framme och hålla upp farten så kom ingen och avlöste en utan man fick ligga i spets till farten sjönk så pass att man mest gjorde så att avståndet ökade fram till utbrytningen i stället för att minska.Att det sedan skulle köras som satan i kantvinden så att klungan låg som ett streck utefter vänster sida av vägen gynnade ju inte heller chansen att komma ifatt utan gjorde att folk flög av varv efter varv.
Var lite sur att jag inte var med när utbrytningen stack men att göra som Tommy Runkrantz gjorde och kliva av redan efter ett varv fanns inte då man ändå var där kunde jag ju lika gärna ta mig i mål.
Det vart nu inte riktigt så för på sista varvet i motlut och kantvind så orkar inte farbrorn före mig hålla i styret och lägger sig precis framför min cykel.Var rätt chanslös att hitta på nått där utanm brakade rätt in i den liggande killen,nu gick det tur nog inte allt för fort så det var ingen större skada förutom att jag punkade och mitt bakhjul fick sig en smäll som gör att Mattias Hellöre får lite mer jobb.

Vart till att åka kvast bil och brevid mig så hade även Tomas Karlsson Alnö Racing Team även gått i backen.
Inte så kul då jag hade 70 mil bilresa hem och han 110 mil.Vi möttes i bussen tidigare i bussen till stafettvasan mindre trevlig möte denna gång :(.

Tråkigt och gå i backen när ändå loppet kändes dött.
Jag är ändå nöjd med känslan jag hade och att det fanns gott om kraft att köra med tycker det är hemskt svårt med så här stora klungor helt hopplöst och hålla koll på alla och om man har koll så är det tufft och ta sig fram till spets med  med så smala vägar.





lightweight hjulet fick sig en smäll.
Startfältet var bra mycket hårdare detta SM så oavsett scenario så hade det varit tufft att segra jag är ändå glad över att jag gjorde resan och lär säga att det är bra häftigt med kantvindslopp.Tror man skulle kunnat göra rätt mycket med några klubbkamrater på en sån här bana.Som ensam cyklist var det bara och försöka gömma sig så mycket man bara kunde.
Körde 3 tim glömde o slå av garminen efter loppet.ca 40 km/h i snitt under loppet

fredag 26 juli 2013

Sista smörjelsen!

Gjordes igår då jag körde rekord milen i Torsång.

Fick en snittpuls på 170 borde nog kunnat kräma ur mer men det var satan så varmt.

Ca 42 i snitt hade inte räckt långt mot tempo kanonerna på dagens veteran tempo SM.

Men med linje hoj utan disc men med pinnar så är det väl godkänt.Avslutade kvällen med 4 mil bilpace i Idkeberget och sedan ett litet dopp.

Var ett jävla sug bakom luckan då jag rullade i 83km/h nerför berget.

Söndagen ser ut o bli ett uthållighets prov av den svårare skalan då det är utlovat 28 grader.

Med start vid lunch så kan det komma behövas en del vätska.

måndag 22 juli 2013

Date med fika kungen!

foto från snells blogg
Jag har haft en pågående diskussion med några här i området om vem som egentligen är den riktiga kungen då det gäller fika.Denna sommar tar nog alltid trevlige Peter Snell  priset.Det spelar ingen roll tydligen vart jag åker för då sitter redan Peter där med koppen i hand.

Förra veckan vid gustavs kaffe.Och som igår när frugan paceade mig till Sågmyra 50 km bort från borlänge?

Man ska väl kanske sluta förvånas för visst satt snell även där när jag kom.

Får ta och snickra på en krona fram till tct (tränings serien)avslutningen.



tisdag 16 juli 2013

Ännu en väska på till Nigeria!

Ännu inget barnbesked för vår del.Lär erkänna att det har varit jobbigt och inte veta när vi ska resa men nu får man ju njuta av semester och sverige sommar.Skickar min andra väska med en annan resenär så nu kommer 60 kilo insamlade cykelgrejer ligga o vänta på vår nedkomst.Var tvungen o öppna cx-swedens insamling för att få till lite vikt.Det var en riktig Skattgömma.                      Laddar annars vidare för veteran SM landsväg i H40.Startfältet ser hårdare ut än någonsin med Mattias Lundkvist.Marcus Larsson som vann Hammarö 3 dagars.Jonas Gartman,Robert Bengtsson mfl.Vettetusan hur jag ska lyckas spöa alla dom men nu är jag anmäld i alla fall.Om nån i området har lust med samåkning så får ni gärna höra av er.

fredag 12 juli 2013

Hästkur!


Smörjer in mig med radital nu knäet protesterar lite mer än vanligt.I går vart det lite mtb distans. I dag dubbelpass först testcykel 4x4 plus 4x30 körde båda på 5kp.Bena var inte allt för pigga. I kväll blir det bilpace. Kollade föresten mrd Cykelförbundet och vi veteraner slipper tydligen o inhandla chip till SM landsväg.Tack för det!

onsdag 10 juli 2013

Aldrig riktigt nöjd!

Tror det mest stjälper mig men är sällan eller aldrig riktigt nöjd mer än möjligtvis korta stunder.
Råkar man bli lite nöjd en stund så faller ju formen direkt i alla fall funkar det så för mig.

Lite lustigt med Nordiska mästerskapen är ju att jag vart 6:a för tredje året i följd.
 Lägg därtill att jag även var 6:a på fjolårets linje SM .

Det är ju ok resultat men med så många 6:e platser så kan man ju önska att jag skulle kunna ta mig ytterligare nån placering högre nått lopp.

Loppet i söndags var definitivt årets bästa  för min del.Jag satt högt upp större delen av racet.
Det som var en liten chock var att jag hade så stora problem i banans långbacke.Sittandes uppför var jag riktigt svag på under detta race.Tappade position ett flertalet gånger plus att det var nära att jag åkte av nått av varven.

Mitt Nästa lopp blir SM landsväg och med söndagens form uppför så ser det mörkt ut att få stiga upp överst på pallen.Tur att det är några veckor fram.

Lär nöta backe en hel del närmsta tiden så att man slipper gå all in i varje backe.

Min svaghet just på längre backar kan till viss del även bero på det dåliga knät och min onda rygg.

Skönt att man har semester ett par veckor nu.Så att kanske gammelkroppen kan få den extra återhämtning som den nu verkar behöva.

Dagens träning: FM  löpning i brant sandbacke 30 sek x 20
                        EM  gym helkropp

Bilden: Jag och ett helt gäng avhängda tröööttingar på Soldvarvi

måndag 8 juli 2013

Nordiska Mästerskapen Randers Danmark!

Planen för dagen var att minst ha en svensk med i utbrytning nått som vi misslyckades totalt med.Ett gäng danskar kom loss tidigt och fick med sig en norsk landslagsman.Det. gjorde att vi fåtalet svenskar i fältet var dom enda som ville gå ikapp.Vi fyra med lanslagströjor slet duktigt på dom inledande varven men hjälpen från övriga svenskar var alltför knapphändig.Först efter vi varit ned i klungan och bett om hjälp så dök det upp några dragvilliga.Tyvärr var det lite för sent för nu var luckan fram på tok för stor.Ute på varv sex av sju så får jag lucka på klungan inget som jag försökte med utan jag låg mest och drog då nån släppte iväg mig.Fick därmed en skaplig lucka och efter en liten stund kommer starke Jonas Tell med en norsk tempo mästare i släptåg.Kul o få till en utbryning även om det inte skulle leda till seger.Värmen o milen börjar nu kännas men vi får betryggande lucka till klungan och nu kommer vi även ifatt norrmannen som varit loss.Jag kör rätt hårt i en backe och Jonas tar över han får med sig den norrman som vi startade utbrytningen med.Det blir lucka och jag säger till att du får ta det jag orkar inte.Norrmanen som släppt utbrytningen kör på och jag lägger mig på hjul.Luckan är inte allt för stor så när jag vilat en stund så ger jag järnet och stöter av gubben och går ikapp.Nu får dock jag o Jonas dra resten av vägen in mot den sista backen för norsken med oss har ju sin polare som jagar.Väl inne i backen har vi fått en rejäl lucka bakåt Jonas stöter friskt för att komma loss.Han lyckas dock inte men när han typ försöker för tredje gången så krampar mina ben och jag får ge mig.Jonas drar nu med norrmannen på hjul och jag femtiotalet meter efter.Lite surt och inte få vara med in till spurten men är rätt nöjd över dagen ändock.Där höjdpunkten var att få ställa av den trötte norrmannen: )

lördag 6 juli 2013

På plats i plattland!

Har inspekterat banan under dagen.Ser ut o bli en svettig dag i morn då solen kommer värma rätt rejält.Har laddat för loppet ett tag nu ska bli skönt och få släppa ut energin.
Har varit 6:a dom två senaste nordiska då i H40.I morn får vi se om det är tuffare i 45.

onsdag 3 juli 2013

Gasenberget upphill!

3:a uppför berget.Trötta ben nu i morn blir det pace men dock med en lite mognare schaufför