måndag 29 juli 2013

H40 SM Landsväg!

Min taktik för dagen var att avvakta då jag förstod att värmen(ca 28 grader) plus all vind skulle knäcka dom flesta.Där hade jag rätt i alla fall då det var bara ca 30 man  av 90 som gick i mål med klungan.Felet med min taktik var att tre av dom starkaste i klungan gick på utbrytning redan på varv två av sju.Det satt ju en mängd av imponerande starka i huvudklungan men ca tiotalet gubbar från dom klubbar som var loss gjorde loppet surt för oss andra.Allla utbrytnings försök kördes in och det värsta ingen hade nått större intresse av att sammarbeta för att arbeta in utbrytningen.Jag hade intresse men om man försökte vara framme och hålla upp farten så kom ingen och avlöste en utan man fick ligga i spets till farten sjönk så pass att man mest gjorde så att avståndet ökade fram till utbrytningen i stället för att minska.Att det sedan skulle köras som satan i kantvinden så att klungan låg som ett streck utefter vänster sida av vägen gynnade ju inte heller chansen att komma ifatt utan gjorde att folk flög av varv efter varv.
Var lite sur att jag inte var med när utbrytningen stack men att göra som Tommy Runkrantz gjorde och kliva av redan efter ett varv fanns inte då man ändå var där kunde jag ju lika gärna ta mig i mål.
Det vart nu inte riktigt så för på sista varvet i motlut och kantvind så orkar inte farbrorn före mig hålla i styret och lägger sig precis framför min cykel.Var rätt chanslös att hitta på nått där utanm brakade rätt in i den liggande killen,nu gick det tur nog inte allt för fort så det var ingen större skada förutom att jag punkade och mitt bakhjul fick sig en smäll som gör att Mattias Hellöre får lite mer jobb.

Vart till att åka kvast bil och brevid mig så hade även Tomas Karlsson Alnö Racing Team även gått i backen.
Inte så kul då jag hade 70 mil bilresa hem och han 110 mil.Vi möttes i bussen tidigare i bussen till stafettvasan mindre trevlig möte denna gång :(.

Tråkigt och gå i backen när ändå loppet kändes dött.
Jag är ändå nöjd med känslan jag hade och att det fanns gott om kraft att köra med tycker det är hemskt svårt med så här stora klungor helt hopplöst och hålla koll på alla och om man har koll så är det tufft och ta sig fram till spets med  med så smala vägar.

lightweight hjulet fick sig en smäll.
Startfältet var bra mycket hårdare detta SM så oavsett scenario så hade det varit tufft att segra jag är ändå glad över att jag gjorde resan och lär säga att det är bra häftigt med kantvindslopp.Tror man skulle kunnat göra rätt mycket med några klubbkamrater på en sån här bana.Som ensam cyklist var det bara och försöka gömma sig så mycket man bara kunde.
Körde 3 tim glömde o slå av garminen efter loppet.ca 40 km/h i snitt under loppet

4 kommentarer:

Anonym sa...

I slutändan är det oftast de starkaste/skickligaste cyklisterna som står på pallen, så även på detta VSM.

Jan Jakobsson sa...

Jo Dom tre i topp gjorde definitivt ett hästjobb och förtjänade mer än väl sina platser.Det dåliga i sammanhanget var att så många i klungan som inte hade med nån där framme inte visade nån som helst intresse av att sammarbeta?

Anonym sa...

Jag har slutat förlitat mig på övriga i klungan, vet du varför jo för att de flesta inte har den kapacitet som behövs för att hjälpa till och dra. Många i vet. klassen är nöjda med spurta lite om om obetydliga placeringar vilket brukar medföra krascher och svordomar. Hårda ord men sant.

Jan Jakobsson sa...

Ja det är väl kanske lugnast så.

Hade varit spännande o höra hur folk tänkte under loppet.