tisdag 27 augusti 2013

Klubbmästare!!!!!!!

Varje tisdag kör vi i Borlänge en tränings serie(TCT).Jag är med som oftast och har definitivt inte vunnit nått i år  mins inte ens när det hände senast?
Att det också var  Klubbmästerskap för dagen gjorde ju att segern kom extremt lägligt. Hurra :)

foto Peter Snell


Loppet då.

Vi skulle köra en varvbana  gånger 3 på ca milen för att sedan avsluta med  två varv med gp karaktär och en rejäl målbacke.

Vet inte varför men anfall är bästa försvar så jag trampa på direkt i starten och fick lite lucka,
Efter några kilometer i ensamhet så kommer slitvargen Fredrik Frykberg ifatt när också Patrik Moris ansluter så ökar farten rejält vi går runt och moris är överrlägset starkast.Tror nog att detta ska hålla men när vi börjar närma oss gp varven så har en grupp gått ifatt.Jag har nu helt slut på energi så jag försöker hålla låg profil och mumsa lite medhavd matsäck.När vi når gp varvet så kommer även resten av klungan så nu är vi samlad grupp.Jag lägger mig i spets in i backen för att ha möjlighet att falla lite för att spara så mcket kraft som möjligt då backen är av den jobbigare arten.Det funkar fint för efter halva backen kommer snabbe Andreas Blomqvist på attack dom flesta flyger av men jag smiter med utan att ha behövt spendera allt för mycket power.Nu är det bara sista varvet kvar Moris går på attack men sammarbetet är väl inte det bästa så han får en rejäl lucka.

Ingen vill riktigt köra så klungan samlas igen och några drar upp farten så luckan fram till Moris minskar.Pär Arwidsson ger järnet och ansluter täten med lucka till oss övriga.

Jag ligger dock bra på Frykberg och Blomqvist rulle tänker inte så mycket i det läget utan tror nog att om bena håller till att hålla blomqvist rulle så har jag chansen.

Sagt och gjort när backen brantar till så stumnar både Moris och Pär Arwidsson.
Då går Andreas Blomqvist förbi frykberg och jag biter mig fast med en inte allt för tung växel.

Han sveper tätgubbarna och backen börjar nu plana ut något.Pulsen är nu i topp men Jag skickar i en tyngre växel och bryter allt jag har det svarar riktigt bra för jag seglar förbi(det går inte snabbt).Tilltaget gör mig totalt slut och efter mål linjen ramlar jag nästan av cykeln av trötthet.Årets högsta puls tydligen också 193 är rätt okej för en 45-åring.   :)

Film från målgången


2 kommentarer:

Peter Snell sa...

Grattis Janne!

Jan Jakobsson sa...

Tack Peter:)