tisdag 12 oktober 2010

cx-cupen


Ja äntligen har jag tänkt ett tag nu tävlingen i falun kommer bli ett av årets höjdpunkter.Ny klass också superklass låter ju skoj men hur i enda helvete kan ett helt förbund vara så pass mycket sämre än en ynka person som tidigare roddat cupen,

Nu måste det till bättring vad är det som gäller?

prispengar?
cup poäng?
hur många tävlingar räknas

det finns nog en uppsjö med mer frågor
som borde besvaras.

Cross har tidigare varit coolt och tufft och lite speciellt.
men det är väl som när alla andra sporter ska förbundiseras.

Det har inte börjat bra.

skärpning!

6 kommentarer:

Jonas l sa...

Prispengar i Prestigeklassen, varupriser i Superklassen vad ja vet. Ifrån början räknades alla tävlingar utom 2, nu när CK Valhall har dragit sig ur (kör tävling men inte i cupen) så bestämdes att alla räknas utom en. På den bilden så är ju som förståligt inte SM med i Cupen heller.

Vet inte hur det är med SM för veteraner, hade velat sett de men ingen mer koll. Oavsett så körs Kumlacrossen samma dag som SM med Veteranklass, CK Valhalls tävling den 31a oktober kommer även den ha Veteranklass.

får kanske bättre svar om du mejlar till cyclocross@scf.se

Håller med att det inte börjat bra, hoppas det blir bättre och det blir en bra cup med många deltagare ändå.

Janne.J sa...

tack för snabbt svar jonas!
Som det ser ut av vad jag hört så blir det ju inget sm för oss veteraner i år heller?

Men nu blir jag lite snurrig i huvudet du skriver att valhall dragit sig ur men ska ändå ha veteranklass?blir det lopp fastän utan cupstatus?

Att förbundet skulle dra till med det geniala och ta bort prispengar för oss räknade jag med.

Nä öijer for president.
märks att man är gammal
när man tyckte det var bättre
förr :)

Jonas l sa...

"Men nu blir jag lite snurrig i huvudet du skriver att valhall dragit sig ur men ska ändå ha veteranklass?blir det lopp fastän utan cupstatus?"

Vem blir inte snurrig av de. Valhall kommer ha en tävling på söndagen den 31a, utan cupstatus. Sport, Veteran och Prestigeklass

Jonas l sa...

om poängberäkning: Poängberäkning sker endast i H/D Prestige samt H/D Superklass. Resultaten från två tävlingar räknas bort. 100-88-80-74-69-65-62-59-57-55 och därefter 1 poäng mindre för varje placering ner till 1 poäng. Sämre placering än 64 får 1 poäng var.
Totalsegrare är den cyklist som erhållit flest poäng. Vid lika poäng vinner den som har flest segrar, andra platser osv. Kan inte detta skilja dem åt avgör inbördes resultat i Cupfinalen, kan inte detta skilja cyklisterna åt avgör näst sista tävlingen osv.

Janne.J sa...

tack igen jonas!lustigt nog i och med dina inlägg så är nog min sida för närvarande den mest informativa om crosscupen på nätet nu när cx-cupens sida ligger nere.

och varför skriva på svenskas sida att valhall har blivit tvugna att ställa in sin tävling om dom nu ändå ska ha race? :)
sicken soppa

Anonym sa...

nu finns inbjudan till valhalls tävling under tävling på klubbens hemsida.